* Cancák * Fotky * Hamaka * O.T.B. * Povídky * Stínadla * Voleveč * Rum * Rozcestník

RUM


VYHLAŠUJI ZALOŽENÍ 4. ODBOJE! Když naší zem v osmatřitátém obsadil Němec v čele s Hitlerem, byla to pro naší malou zem obrovská tragédie. Vlastenci ovšem nelenili a po vzoru vlastenců, utlačovaných Rakousko-Uherskem vyhlásili odboj. Bojovali proti náckovi všemi dostupnými prostředky i okraji. Mnozí z nich zaplatili za svou statečnost životem. Zbytečně. Ač nás chtěl Hitler vyhladit, či jen vysídlit, nikdy nám nevzal to nejvzácnější, nejdůležitější a pro Čecha obzvláště. Nevzal nám naší svobodu zavolat si v hospodě RUM! Po pětačtyřicátém, když Hitler skápnul, se až na politickou, válečně/mírovou a společenskou situaci v podstatě nic nezměnilo. RUM vostal RUMEM. Tak byl jeho kořínek tuhej. Pak, v osmačtyřicátym, když se bolševik čapnul moci a naší zemí to opět velmi zachvělo, se RUM opět nenechal vyvést z míry a vydržel. Vydržel do osmašedesátýho, devětašedesátýho, děvětaosmdesátýho, třiadevadesátýho, prostě vydržel vše, jako jeden z mála. To vše si asi zjistila i ta banda socanů z EU. Uvědomili si, že náš statečný, neústupný, odhodlaný, nezlomný, statečný národ hned tak něco nepoloží. A proto nám zasadili ránu největší. Vzali nám to nejcenější. Již nemůžeme svobodně zvolat v hospodě RUM! Stáváme se opět obětmi perzekuce a utlačování. Již několik našich vlastenců bylo popraveno po té co v hospodě zvolali RUM! a po té co jim hostinský donesl nějakou lihovinu z cukrové třtiny se vzbouřili. Hospody jsou plné udavačů a zrádců našeho národa, jež obratně a pilně donášejí na všechny co nesouhlasí s TUZEMÁKEM. A proto vyzývám všechny opravdové vlastence, získávejte právo nosit zbraň, věnujte se braným sportům, náš čas příde! S pozdravem NIC NEŽ RUM!

Moje bývalá kolegyně vždycky říkala "dámský likér na tři", ale mohu zodpovědně prohlásit, že nejen pro dámy rum vhodným nápojem jest.
Víte vo tom, že na starym divokym západě byl rum oblíbenější nápoj než whisky ? No fakt. Akurát to tak nezní. Von totiž ten rum byl levnější, ale chutnější, poctivá práce, zatímco dyž ste si dali v saloonu whisky, většinou ste dostali líh ředěnej vodou. Jo jako mohli ste si dát nějakou lepší, ale na to ste většinou neměli, víte ?

Mno a tady máte několik receptů.

RUM DO ČAJE

Co potřebujeme:
Voda, čaj, cukr, citron, rum.
Postup:
Uvaříme čaj. Do čaje přidáme cukr a citron a zalejeme rumem. Poměr záleží na vás a na tom jaká je zima.

GROG

Co potřebujeme:
Voda, cukr, citron, rum.
Postup:
Uvaříme vodu. Do vody přidáme cukr a citron a zalejeme rumem. Poměr záleží na vás a na tom jaká je zima.

RUM S BUŘTEM

Co potřebujeme:
Buřt, hořčice, chleba, rum.
Postup:
Na ohni opečeme buřta. Buřta ochutíme hořčicí a chlebem a zapíjíme rumem.

RUM S GULÁŠEM

Co potřebujeme:
400 g hovězího masa, 2 lžíce sádla, 40 g slaniny, větší cibule, lžička sladké papriky, sůl, pepř, 400 g brambor, 2 rajčata, 1 zelená paprika, rum. Postup:
Hovězí maso opereme a nakrájíme na kostky. Sádlo a nakrájenou slaninu rozškvaříme v kotlíku, přidáme očištěnou, nakrájenou cibuli a necháme ji zpěnit. Přidáme mletou papriku, maso, sůl, pepř a dusíme ve vlastní šťávě. Když šťáva vysmahne, podlijeme maso horkou vodou a pomalu dusíme. Když je maso téměř měkké, přidáme očištěné a na kostky nakrájené brambory, očištěnou, nakrájenou papriku, rajčata a vše smícháme s masem. Podle potřeby ještě podlijeme vodou a uvaříme doměkka. Podáváme s chlebem. Zapíjíme rumem.

NAVYGROG

Co potřebujeme:
2 litry laciného červeného vína, skořice, hřebíček, cukr, 1 litr rumu. Postup:
Do kotlíku nalijeme 2 litry laciného červeného vína (čím horší víno,tím lepší výsledek),přidáme skořici,hřebíček a cukr a přivedeme do varu. Pak přilijeme 1 litr rumu a ještě opatrně přihřejeme. Pozor,nebezpečí požáru,výbuchu,či,nedej bože,ztráty alkoholu. Výsledek opatrně konzumujeme. Dobrou chuť.
Náš tip: navygrog je možné ještě vylepšit použitím několikanásobně většího množství vína a úměrně tomu několikanásobně většího množství rumu.

KOPIČKA

Co potřebujeme:
Rum, cukr, citron.
Postup:
Rum nalijeme do malého frťana, kolečko citonu přiložíme na vršek skleničky, na citron nasypeme kopičku cukru (cca 1 HB cukr) a následně celé, mimo skleničky hodíme do úst. Rozžvýkáme a až na kůru citronu polkneme. Kůru citronu vyplineme.

RUM SAMOTNEJ

Co potřebujeme:
Rum.
Postup:
Pijeme.


HORSKÝ GROG (od Netopejra)

Co potřebujeme:
líh jemný konzumní, cukr, voda, máslo.
Postup:
V ešusu na dně upravíme nasucho cukr na karamel. Zalijeme vodou, po rozpuštění karamelu dolejeme líh jemný konzumní a vhodíme špetku másla, aby udělalo film a nevyskákaly vopice. Chutná to jako z rumu, ale nemusíš na hřbetě tahat vodu obsaženou v rumu. Ta teče všude.